Foreningerne Nordens Forbund kan efter flere års arbejde glædeligt meddele at undervisningsportalen Norden i Skolen nu står klar til fri afbenyttelse.
Portalen skal styrke undervisningen i nabosprogene dansk, norsk og svensk, så vi også i fremtiden kan kommunikere med hinanden i hele Norden. Og den blev officielt indviet mandag d. 28. oktober 2013, i forbindelse med Nordisk Råds session i Oslo.
En kærkommen nødvendighed
Norden i Skolen lanceres i en tid hvor den indbyrdes sprogforståelse i Norden er for nedadgående. Undersøgelser har vist at flere og flere oplever det som vanskeligt at snakke med folk fra nabolandene, og at mange slet ikke er klar over at det kan lade sig gøre.
“Det skal vi gøre noget ved, – og det gode er, at det kan vi gøre noget ved.” Det siger projektleder for Norden i Skolen, Thomas Henriksen, i en nyhed på selve siden. Han tilføjer: “Nabosprogene er så ens, at vi med den rette tilgang til undervisningen med en forholdsvis beskeden indsats kan nedbryde de sprogbarrierer, der har fået lov til at bygge sig op. Norden i Skolen tør endda godt påstå, at vejen dertil kan blive både sjov, levende og vedrørende for både lærere og elever.”
Nordisk prisvinder
Norden i Skolen er udviklet af Foreningerne Nordens Forbund i samarbejde med foreningens nationale afdelinger og støtte fra Nordisk Sprogkoordination, Nordisk Kulturfond, Nordplus Sprog, Sprogrådet Norge, A.P. Møller Fonden og Nordisk Ministerråd.
I 2011 modtog projektet de nordiske samarbejdsministres pris for at udvikle et koncept der styrker nabosprogsforståelsen, og nu står Norden i Skolen klar til at løfte opgaven på www.nordeniskolen.org.