I mødet med børn og unge kan man som voksen stå i situationer hvor man skal forstå hvad disse børn og unge siger. Det kan sommetider være svært, især hvis dansk ikke er de unges modersmål.
Her har det en betydning hvordan man forholder sig til det sprog man bliver mødt med. Har man på forhånd besluttet sig for at forstå den unge? Eller har man ubevidst ladet sine fordomme styre hvor meget man forstår?
Paneldebatten ønsker at belyse hvad det betyder for sprogforståelsen om vi på forhånd har besluttet os for at forstå hinanden eller ej. Paneldebatten vil have et nordisk perspektiv, men man kan også drage paralleller til mødet med andre sprog, fx sammenhængen mellem holdninger til sproget og integration.
Paneldebatten er en del af Nordisk Sprogfest, som bliver afholdt i forbindelse med Århus’ position som europæisk kulturhovedstad i 2017. Arrangørerne af debatten er Netværket for sprognævnene i Norden i samarbejde med Nordisk Sprogkoordination.
Målgruppe: Personer der møder børn og unge i deres arbejde, fx folkeskolelærere, gymnasielærere, bibliotekarer, pædagoger osv.
Tid og sted: 18. september 2017 kl. 16-18. Godsbanen (vogn 2), Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C.
Tilmelding: Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Man tilmelder sig ved at sende en mail til sprogfest@fnfnorden.org.