Det danske sprog er dette efterår omdrejningspunktet for en foredragsrække på Vartov i København. Foredragene belyser det danske sprog fra fem forskellige vinkler og dækker alt fra Gorm den Gamle til Kim Larsen og herigennem den betydning sproget har for kultur og identitet.
Foredragsrækken er arrangeret i samarbejde med Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL) og selskabets igangværende udgivelse af seksbindsværket Dansk Sproghistorie, hvis sidste bind forventes at udkomme i starten af 2022.
Vartov åbner dørene til sproghistorien fem onsdage i træk fra den 8. september til den 6. oktober:
- Den 8. september: Hvor kommer ordene fra – både de talte og de skrevne ved Adam Hyllested (ekstern lektor, KU) og Alex Speed Kjeldsen (adjunkt, AU)
- Den 15. september: Da det danske sprog gik udenlands ved Karoline Kühl (professor ved Europa-Universität Flensburg) og Lars Trap-Jensen (ledende redaktør, DSL)
- Den 22. september: Dumsmart, blip-båt og andre sproglige højdepunkter på dansk ved Erik Skyum-Nielsen (lektor, KU)
- Den 29. september: Fra bondsk til københavnsk – og hvorfor det blev sådan ved Pia Quist (professor, KU) og Malene Monka (lektor, KU)
- Den 6. oktober: Det danske sprog – altid på vej! ved Eva Skafte Jensen (seniorforsker, DSN) og Jonas Jensen (seniorredaktør, DSL)
Entré koster 100 kr. pr. foredrag (50 kr. for studerende), og billet købes på Vartovs hjemmeside, grundtvig.dk.
- Tid: Kl. 17.00-18.30 fem onsdage i efteråret: Første gang den 8. september og sidste gang den 6. oktober 2021.
- Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K.
- Læs mere om foredragene og køb billet på grundtvig.dk.
- Læs mere om Dansk Sproghistorie på DSLs hjemmeside samt på dansksproghistorie.dk.