Den Danske Ordbog sætter smag på sproget med ny opdatering

Fredag d. 16. juni blev Den Danske Ordbog opdateret — bl.a. med en række ord og udtryk der knytter sig til vores madkultur og kostvaner.

Under overskriften “Du si’r hvad du spiser” (beslægtet med det kendte slogan “Du bli’r hvad du spiser”) serverede Den Danske Ordbog en opdatering med 41 kulinariske delikatesser og andre mad- og drikkerelaterede ord og udtryk. Nu kan man finde ord som påskebordsaltdejpho og meget, meget andet. 

I denne opdatering af Den Danske Ordbog er der tilføjet i alt 241 nye ord og udtryk, hvoraf 41 altså handler mad og drikke. Derudover byder opdateringen på større revisioner af hele 485 opslagsord. 

Direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Karen Skovgaard-Petersen understreger vigtigheden af løbende at opdatere ordbogens oplysninger og ordlyd for at bevare ordbogens autoritet og forbindelse til nutidssproget:

“Det er vigtigt at ajourføre såvel de faktuelle oplysninger som ordvalget i Den Danske Ordbogs redaktionelle tekst, for det svækker ordbogens autoritet hvis indholdet ikke er i overensstemmelse med virkeligheden, og hvis ældre eller omstridte udtryk som edb eller neger optræder i betydningsbeskrivelserne”.