Dansk er ikke hvad det har været, og dansk vil om en generations tid ikke være som det er i dag. Sådan er det med dansk. Dansk er et levende sprog, og levende sprog udvikler sig. At man ikke kan skrue tiden tilbage, er alle med forstand på sprog enige om, men hvad konsekvensen bliver, kan man være uenige om. Hvorvidt historien om vores modersmål i virkeligheden er en forfaldshistorie, hersker der således delte meninger om.
I Berlingskes netavis kan man læse en artikel hvor forskellige eksperter udtaler sig om dansk i dag, og om hvorvidt man kan tale om et fælles rigsmål. Ifølge Jørn Lund, formand for Dansk Sprognævn, giver det stadig mening at bruge termen “rigsdansk” som en fælles betegnelse for et stadigvæk eksisterende landsdækkende tale- og skriftsprog.
Formanden for Modersmål-Selskabet, Jørgen Christian Wind Nielsen, mener derimod at man godt kan opfatte rigsdansk som en norm, der i virkeligheden ikke bliver brugt mere. Det betyder omvendt ikke at der ikke findes en helt klar standard for dansk, understreger han, for det mener han absolut der gør.
- For at læse hele artiklen, se Berlingskes netavis.