Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: brask

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
brask: med brask og bram (på en meget energisk og larmende måde)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

brask substantiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) [ˈbʁɑsg] fra middelnedertysk brasch 'brag', af braschen 'brage, skrige, prale' med brask og bram meget voldsomt og larmende; på en kraftfuld og eftertrykkelig måde

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Brask,1 I. Brask, en ell. (sj.) et (Esm.I.133). uden flt. (glda. d. s.; fra mnt. brasch, vist opr. lydefterlignende; jf. braske) 1) (nu især dial.) larm; voldsom frem færd. fare vi frem med Vold og Brask, kan de fromme Herrer slaae Klosterporten til for vor Næse.Ing.KE.II.7. MDL. *du bryder her med Stormløbs Brask | ind over Muren.
Brask,2  II. Brask, en. uden flt. (maaske omdannelse af Bradse, jf. betydningsudviklingen af Pande; nu næppe uden for ssg. Pandebrask; jf. Sidebrask) pandeskal. Ikke skulde jeg dog troe, at han har haft saa mør en Brask, at den skulde briste for saa lidet Slag.PMøll.I.212.pandeskal. *Hvert Ord staaer dig jo læseligt nok blodskrevet paa Brasken.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Sprogligt – Politikens sprogklumme

Tak for røv og nøgler
af Lars Trap-Jensen, Politiken, 28. maj 2008
Slag/slaw
af Ebba Hjorth, Politiken, 18. november 2006

Temaer

Bandeord

Ungdommen nu til dags
Opgave om bandeord

Leg og lær