Sprogdagen 2024: Sundhed, sygdom og sprog

Sprogdagen, der også byder på uddelingen af årets sprogpriser, afholdes den 21. oktober 2024 og sætter i år fokus på sproget om sundhed og sygdom.

I år er temaet for Sprogdagen sundhed, sygdom og sprog. Dagen byder en række oplæg om hvordan sprog påvirker vores opfattelse og håndtering af sundhed og sygdom. Emnerne spænder fra kommunikation mellem læge og patient til sprogets indflydelse på tabuer som sorg, døden, tarmlidelser og meget mere.

Marianne Rathje, seniorforsker ved Dansk Sprognævn, holder et oplæg om hvordan den stigende opmærksomhed på mental sundhed har ændret vores måde at tale på. Peter Qvordrup Geisling, sundhedskorrespondent og tv-læge, taler om de udfordringer der opstår når en læge skal forklare en patient hvad han eller hun fejler.

På sprogdagen uddeles også årets sprogpriser. Formålet med Sprogprisen er at styrke brugen af det danske sprog og fremme og anerkende den bevidste brug af sproget i offentlige og private organisationer ved at udpege rollemodeller for sproglig kvalitet og kreativitet.

Der bliver uddelt fire priser:

  • Årets bedste tekst
  • Årets bedste SoMe-tekst
  • Årets bedste visuelle budskab
  • Årets tekst om sundhed og sygdom.

Er du stødt på en tekst der fortjener en sprogpris, så indstil den på Sprogprisens hjemmeside

Sprogdagen er et gratis arrangement der er åbent for alle. Tilmelding er dog nødvendigt.