Du er her: Forside Temaer Bandeord Bander unge mere end andre generationer?

Bander unge mere end andre generationer?

Unge bander ikke mere end andre generationer, men det har altid været sådan at ældre synes de unges sprog var grimt, siger Marianne Rathje, forsker ved Dansk Sprognævn. Hør interviewet
Unge bander ikke mere end andre generationer, men det har altid været sådan at ældre synes de unges sprog var grimt, siger Marianne Rathje, forsker ved Dansk Sprognævn. Hør interviewet.

Bander unge mere end andre generationer?

Unge bander ikke mere end andre generationer. Men der er forskel på hvilke bandeord de unge bruger i forhold til de andre generationer.

Hør forsker, ph.d. Marianne Rathje besvare spørgsmålet.

Er det en udbredt opfattelse at unge bander mere end andre?

Der er nok mange der tror at unge bander mere end andre, og en af grundene kan altså være at de unge bruger nogle andre bandeord end de ældre brugte i deres tid.

Hør forsker, ph.d. Marianne Rathje besvare spørgsmålet.

Er vores sprog blevet mere råt?

Mange er bekymrede for om vores sprog er blevet mere råt i dag end det var tidligere, men der er ikke nogen undersøgelser der dokumenterer at det skulle være sådan fat. I det hele taget er det vanskeligt at undersøge sådan noget, for det er meget subjektivt hvad man synes er "råt sprog".

Hør forsker, ph.d. Marianne Rathje besvare spørgsmålet.

Læs mere
  • Marianne Rathje og Margrethe Heidemann Andersen "Fuck, sgu og søreme. Bandeord og andre kraftudtryk i tre generationer". Findes i: Nyt fra Sprognævnet (nr. 2, 2005, side 4-10) og kan hentes på Sprognævnets hjemmeside.
  • Marianne Rathje: "Generationssprog – myte eller virkelighed?". Findes i: Nyt fra Sprognævnet (nr. 4, 2008, side 1-6) og kan hentes på Sprognævnets hjemmeside.

Disse artikler kunne måske også have interesse