Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Svar fra Sprognævnet i eller på de sociale medier
 

i eller på de sociale medier

Jeg har lagt mærke til at I nogle steder på jeres hjemmeside, www.dsn.dk, skriver i de sociale medier, fx under punktet ”Vi arbejder også med”. Det er vel ikke ligefrem forkert, men jeg er ret sikker på at på de sociale medier er mere almindeligt, og jeg synes også det lyder meget bedre.
af Anita Ågerup Jervelund, Nyt fra Sprognævnet, 2017/4, 01.12.2017.

SpørgsmålstegnSpørgsmål:

Jeg har lagt mærke til at I nogle steder på jeres hjemmeside, (www.dsn.dk) , skriver i de sociale medier, fx under punktet ”Vi arbejder også med”. Det er vel ikke ligefrem forkert, men jeg er ret sikker på at på de sociale medier er mere almindeligt, og jeg synes også det lyder meget bedre.

UdråbstegnSvar:

Du har ret i at på de sociale medier er mere almindeligt end i de sociale medier. En søgning i mediearkivet Infomedia viser at på de sociale medier er blevet brugt i over 17.000 artikler i perioden august 2016 til august 2017, mens i de sociale medier kun forekommer omkring 300 gange.

Man siger jo fx på Facebook, på Twitter og på Instagram, og det må være grunden til at de fleste foretrækker på de sociale medier fremfor i de sociale medier. På den anden side hedder det jo i medierne, og derfor kan det også hedde i de sociale medier.

I de tilfælde hvor vi i Sprognævnet har valgt at bruge i de sociale medier, er det som regel i forbindelsen sproget i de sociale medier, og i denne sammenhæng virker det for os naturligt at bruge i i stedet for , sandsynligvis fordi det sammenholdes med sproget i de traditionelle medier eller sproget i de trykte medier e.l.

  1. Svaret er givet af en nuværende eller tidligere ansat ved Dansk Sprognævn i forbindelse med nævnets svartjeneste. Ældre svar er opdateret så de overholder den gældende retskrivning. Redigeret til sproget.dk 14.12.2017 af Ida Elisabeth Mørch.