Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Svar fra Sprognævnet komma ved "for så vidt"
 

komma ved "for så vidt"

Skad der være komma før ”for så vidt angår”?L 158 Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om ansøgninger, anmeldelser, meddelelser, anmodninger og erklæringer til offentlige myndigheder. (Overgang til obligatorisk digital selvbetjening, for så vidt angår ansøgning om byggetilladelse, ansøgning om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær m.v., anmodning om separation og skilsmisse, ansøgning om børne- og ægtefællebidrag, ansøgning om lån til beboerindskud, ansøgning om parkeringslicens og anmodning om attestationer efter lov om Det Centrale Personregister m.v).
af Ole Ravnholt, Dansk Sprognævns svarbase, 08.04.2014.

SpørgsmålstegnSpørgsmål:

Skad der være komma før ”for så vidt angår”?

L 158 Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om ansøgninger, anmeldelser, meddelelser, anmodninger og erklæringer til offentlige myndigheder. (Overgang til obligatorisk digital selvbetjening, for så vidt angår ansøgning om byggetilladelse, ansøgning om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær m.v., anmodning om separation og skilsmisse, ansøgning om børne- og ægtefællebidrag, ansøgning om lån til beboerindskud, ansøgning om parkeringslicens og anmodning om attestationer efter lov om Det Centrale Personregister m.v).

UdråbstegnSvar:

Nej, der skal i dette tilfælde (og som regel) ikke være komma foran for så vidt angår. Det fremgår af § 49.6a i retskrivningsreglerne (http://www.dsn.dk/retskrivning/retskrivningsregler) at udtrykket skal regnes for en ufuldstændig ledsætning, og af § 49.6b at der ikke sættes komma foran ufuldstændige ledsætninger hvis de ikke er parentetiske eller lign.

  1. Svaret er givet af en nuværende eller tidligere ansat ved Dansk Sprognævn i forbindelse med nævnets svartjeneste. Ældre svar er opdateret så de overholder den gældende retskrivning. Redigeret til sproget.dk 09.12.2014 af Ida Elisabeth Mørch.