Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 94 Find fem fejl
 

Find fem fejl

af Erik Hansen, maj 1994
af Erik Hansen, maj 1994
BemærkBemærk
Dette er en ældre artikel som indeholder oplysninger der ikke længere er i overensstemmelse med gældende retskrivning! Med Retskrivningsordbogen fra 2012 indførtes valgfrihed mellem en række ord med -ium/-ie, herunder kollegium/kollegie; kollegie er således ikke længere en fejl.
  1. "Det var et enigt dommerkollegie der frikendte den hiv-ramte haitianer" (TV-A 14.4.94).
  2. "Den østtyske dramatiker, Georg Seidel, er ganske ukendt i Danmark og for den sags skyld også i den øvrige ikke tysktalende del af verden" (Emil maj 94).
  3. "Det var først da de to udlændinge prøvede at få udbetalt [et stort beløb] at skattefolkene blev mistænkelige" (TV-A 5.5.94). Teksten nedenunder havde i øvrigt det rigtige.
  4. "Det er også casinoet, der har financieret de sidste mange spil, han har deltaget i" (Emil maj 94).
  5. "Enzo er blevet verdensmester, Jacques arbejder i videnskabens tjeneste, men stadig er det ikke helt klart hvem af dem, der er den bedste, og de føler begge, at spørgsmålet må opklares" (trykt ugeprogram for uge 20).
Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret