Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 92 116 års fængsel
 

116 års fængsel

af Erik Hansen, marts 1994
af Erik Hansen, marts 1994

"116 års fængsel til besætningen på Nerma" lød det i TV-A 4.3.94. Er det ikke tomt amerikaniseret sensationsmageri? Det giver ingen mening at addere forskellige menneskers straffe. Summen af deres vægt, deres formuer, deres kufferter osv. udgør en reel mængde, som det i særlige situationer kan have interesse at kende. Men ikke straffe. Det væsentlige er hvem der fik hvor mange år. Og om 116 år er meget, afhænger i øvrigt af om det drejer sig om 8 søfolk eller 80 skattesnydere eller 200 ballademagere.

Med den slags kulørte regnestykker kan man skaffe sig gratis sensationer: I går morges måtte den københavnske buslinje 16's passagerer, hvis samlede alder var 1868 år, bruge i alt 192 minutter, altså over 3 timer, på at køre den under 400 meter lange strækning mellem Jarmers Plads og Nørreport Station.

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret