Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 91 Kort
 

Kort

af Erik Hansen, februar 1994
af Erik Hansen, februar 1994

"...her på grænsen til årtusindskiftet" (P1 25.1.94). Det må være en tankeløs sammenblanding af her ved årtusindskiftet og her ved grænsen til det ny årtusind. I samme udsendelse hørte man "I slipstrømmen af den teknologiske malstrøm" – også et noget ukontrolleret billedsprog!

"Han er titulærråd, men det var jo det rene røv og nøgler i datidens Rusland" (P1 25.1.94). Den slags udtryk støder langt flere lyttere end de glæder og imponerer. Og så er vi i øvrigt mange der simpelt hen ikke forstår hvad det betyder.

"Vi er heller ikke i England, hvor musikken i baggrunden grangivelig stammer fra" (P1 27.1.94). Også her er der noget ubegribeligt. Grangivelig betyder 'nøje': ungen ligner grangiveligt naboen, men det giver ingen mening her.

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret