Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 89 Tekstning
 

Tekstning

af Jørn Lund, december 1993
af Jørn Lund, december 1993

Jeg har fået et brev fra en række medarbejdere i TV-A's tekstergruppe. De indrømmer gerne, at der kan opstå fejl under tekstningen, og de oplyser, at de specielt har problemer med udsendelsen kl. 18.00, som i princippet skal være gennemtekstet. "Alt stoffet kommer mellem 16.30 og 17.45, hvor vi har teknisk deadline; en stor del af det får vi på lydbånd. Vi kan ikke nå at læse korrektur, ikke nå at slå navne op, ikke nå at skrive det typografisk pænt eller tage hensyn til læsehastigheden." (...) "TV-A kl. 20.30 vil vi derimod godt stå ved, selv om der også dér er tryk på engang imellem."

Det ser unægtelig ud til, at vilkårene for teksterne kan være utilfredsstillende, og det forklarer naturligvis en del. Alligevel er der vel god grund til fortsat i ny og næ at gøre opmærksom på fejlene. Ellers svækkes argumenterne for at gøre noget ved forholdene.

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret