Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 80 Sygdom
 

Sygdom

af Erik Hansen & Jørn Lund, februar 1993
af Erik Hansen & Jørn Lund, februar 1993

At sygdomme skulle bidrage til den almindelige underholdning, kan måske ikke undre den, der studerer samtaleemnerne hos visse mennesker med god tid til vellystige gys og mange bekymringer på egnes og/eller andres vegne. Herregud, alt det, der beskæftiger os, kan i en vis forstand siges samtidig at underholde os, fx tv-nyheder. Men underholdningsværdien er afledt af det primære formål. TV-A er en nyhedsudsendelse, der ikke sorterer under Underholdningsafdelingen.

Underholdningssynsvinklen virkede malplaceret i TV-A 9/2, hvor det i forbindelse med en omtale af sovjetiske koncentrationslejre hed, at "sygdomsepidemier var den eneste variation i hverdagen".

To dage senere hed det i en anden udsendelse fra Provinsenheden, at prostata var en populær sygdom. Meningen var formodentlig, at den var udbredt; populær er den næppe.

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret