Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 75 John Danstrup
 

John Danstrup

af Jørn Lund, september 1992
af Jørn Lund, september 1992

Sprogbrevet har ikke nogen rubrik med nekrologer; derfor er det ikke personen John Danstrup, der her skal karakteriseres, men hans sprogbehandling.

For mange seere og lyttere har John Danstrup været indbegrebet af sproglig klarhed, præcision og soberhed, den personificerede hæderlighed. Han var prægnant uden at ville træde i figur, han lod kendsgerningerne tale, men ledsagede dem med sine forsigtige vurderinger.

Der er altid mennesker bag nyhedsformidlingen; for John Danstrup var nyheden det centrale, og det var nok ikke helt i overensstemmelse med hans ønsker, at han med tiden blev alt andet end anonym. Alle med sans for sproglig parodi havde en overgang John Danstrup på repertoiret, men aldrig på nogen ondskabsfuld måde.

John Danstrup var mere end en stemme i tiden, han var en begavet formidler.

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret