Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 73 Tekst-tv
 

Tekst-tv

af Erik Hansen, juni 1992
af Erik Hansen, juni 1992
BemærkBemærk
Dette er en ældre artikel som indeholder oplysninger der ikke længere er i overensstemmelse med gældende retskrivning!

DR følger den officielle danske retskrivning, sådan som statsinstitutioner er forpligtet til det. Naturligvis sker der af og til fejl, men bestræbelsen på korrekthed i retskrivningen er klar nok.

Men det må være helt bevidst at tekst-tv i rubrikkerne Indland og Udland følger en uofficiel praksis mht. forkortelser: pct, kr, Frp, osv, dvs – med næsten konsekvent udeladelse af forkortelsespunktummerne. I de andre rubrikker, madopskrifter, vejr, trafik osv., forkortes der korrekt. Der er ikke megen plads i en tekstrude, men det er helt ubetydeligt med plads man sparer ved at skrive forkortelser uden punktum.

I den lille bog "Forkortelser i hverdagen", udgivet af Dansk Sprognævn (1988), kan man finde alt hvad man skal bruge om korrekte forkortelser.

Det er ikke rimeligt at nyhedsrubrikkerne har deres egen ukorrekte praksis, især ikke når man ønsker at være i stue med Dansk Sprognævn (696).

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret