Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 65 Teksteksternt
 

Teksteksternt

af Jørn Lund, oktober 1991
af Jørn Lund, oktober 1991

Teksteren af udsendelsen 16/10 med det norske kongepar havde et par svipsere, som ikke blot kan tilskrives umådeholden omgang med norsk sprog, der jo forholder sig anarkistisk (om man vil: fonetisk) til gengivelsen af fremmedord: 'sykkel', 'sjekk', 'stasjon' mv. Teksteren skrev 'hoppy' for 'hobby', og senere gik det ud over orddannelsen 'ordføreren', som blev gengivet 'ordføren'.

Pas på ikke at udelade den ene af to helt eller delvis identiske stavelser; pas altså på ord som 'grosserere, ferierer, statistiske, meddelelse, rekvirere – og teksteksternt'.

I samme udsendelse lod man den tekstede kong Harald sige de til intervieweren i stedet for De: "– de ved, jeg er interesseret i både."

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret


Disse artikler kunne måske også have interesse