Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 56 Ønsker
 

Ønsker

af Jørn Lund, december 1990
af Jørn Lund, december 1990

"Avisen skal uuudth", siger Tryksen med et pust, der gør det sidste bløde d ustemt. Sprogbrevet skal også gerne uudth, helst før alle har glemt, hvilke sammenhænge eksemplerne kan være indgået i. Hvis man tør tale om en pædagogisk effekt, forhøjes den vel også, hvis reaktionerne følger umiddelbart på formuleringerne.

Desværre går der ofte lang tid, fra forfatterne afleverer manuskriptet (nu på diskette), til medarbejderne får Sprogbrevet. Det er nok ikke nogens "skyld", men de to forfattere ønsker sig i nytårsgave en hurtigere ekspedition i trykkeri og distribution.

Tak for mange breve og bemærkninger. Underteksten på side 4 betyder ikke, at vi nødig besvarer breve fra medarbejderne. Det er kun abonnenter udefra, vi ikke magter at betjene med svar.

Meget tyder på, at den sproglige opmærksomhed herhjemme også vil stige i det kommende år. Vi skal gøre vort til, at sansen for sprogets muligheder og glæder skærpes – efterfølgende, i tiden fremover!

Godt nytår!

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret