Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 51 Sprogprisen 1990
 

Sprogprisen 1990

af Erik Hansen, juni 1990
af Erik Hansen, juni 1990

Nu varer det ikke længe før sprogprisudvalget samles for at begynde arbejdet med at finde frem til prismodtageren for i år. Det er et tungt og besværligt arbejde.

En af grundene er at vi skal sammenligne personer som egentlig slet ikke kan sammenlignes. Hvordan sammenligner man fx en studievært ved TVA med en kulturmedarbejder ved en jysk regionalradio? En anden grund er at der er så mange der kunne fortjene prisen! Det er ved den slags lejligheder man bliver mindet om hvor mange DR-medarbejdere der omgås vort sprog med respekt, viden og talent. Faktisk de fleste. Så er der naturligvis nogle få der ikke er gode nok – ja der er faktisk også nogle som slet ikke er gode, og det er uretfærdigt at de vejer så tungt i lytteres og seeres indtryk af DR's sprogbehandling. Men sådan er det altså.

Vi andre ved bedre. Det ville ikke se godt ud for DR hvis det var let at uddele sprogprisen!

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret