Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrevet nr. 107 REDAKTIONELT
 

REDAKTIONELT

af Erik Hansen, august 1995
af Erik Hansen, august 1995

Den ene af Sprogbrevets redaktører, professor Jørn Lund, er blevet udnævnt til direktør for forlaget Gyldendal. Jørn Lund har i den anledning meddelt Danmarks Radio, at han ikke længere ser sig i stand til at varetage opgaven som sprogkonsulent for DR, herunder medredaktør af Sprogbrevet.

Da vi samtidig i nogen tid har overvejet, om vi efter 10 gode år med Sprogbrevet bør tænke i nye baner, har vi besluttet, at dette nummer indtil videre er det sidste i rækken. Vi vil nu undersøge nærmere, hvordan vi kan bruge de kræfter og ressourcer, der har været lagt i Sprogbrevet, til at understøtte og videreudvikle kvaliteten af det talte sprog i Danmarks Radio med særlig vægt på nyhedsudsendelserne i radio og TV.

Sprogbrevet har været skrevet og redigeret af professor Erik Hansen og professor Jørn Lund.

Alle læsere af Sprogbrevet ved, at samspillet mellem de to har givet bladet en særlig dimension og dynamik. Vi er dem megen tak skyldig og håber fortsat at kunne trække på deres ekspertise, når sproget i Danmarks Radios mange afdelinger og redaktioner skal til eftersyn.

TV-Udviklingsafdelingen Radioens Udviklingsenhed
Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret