Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrev nr. 42 Præsentation
 

Præsentation

af Jørn Lund, september 1989
af Jørn Lund, september 1989

I programpræsentationer er der ingen grund til at skifte stil, når børneudsendelser annonceres. 20/8 blev speakeren pludselig tantet at høre på, da hun forkyndte: "Så kan I høre et program for børn ...". Oversigten henvender sig til alle lyttere. Tænk, hvis speakeren skulle ændre fremstillingsform, hver gang en udsendelse havde en særlig modtagergruppe: ved kirkestof, ved sportsudsendelser, ved 'Ret og pligt' osv. Der skulle nærmest en Jesper Klein til.

Undgå også tendenser til det kælne. På grænsen af det acceptable er man, når formiddagsfladen åbner rækken af udsendelser med "God formiddag. Jeg er Deres værtinde de næste timer ..." (Kanal 1, 29/8). Det må gerne blive personligt, men øh ...

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret