Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrev nr. 40 Reprisen
 

Reprisen

af Erik Hansen, juni 1989
af Erik Hansen, juni 1989

De íranske læger (TVA 29.5.89). Nej der skal tryk på -ransk: iránsk.

Såmænd udtales så det rimer på mænd, ikke på hent (TVA 17.5.89).

Endnu har ingen taget ansvaret for drabet (TVA 16.5.89). Da det drejede sig om ganske almindelig anonym terrorisme, skulle det have været skylden, ikke ansvaret.

Enogtyve en halv millioner kroner (TVA 16.5.89) burde have været enogtyve en halv million. En halv, trekvart, to tredjedel osv. er ental.

"Han har endnu ikke kommenteret studenteroprejsningen" (TVA 18.5.89).

"Børnene skal også opleve den historiske oprejsning" (TVA 22.5.89). Det engelske uprising betyder 'opstand'. Oprejsning betyder 'rehabilitering', tænk på æresoprejsning.

Syddanmark (P3 25.5.89) er en upræcis betegnelse for Møn, Lolland og Falster, en bid af Sjælland og Fyn og muligvis det meste af Sønderjylland. Og det er ikke det der bliver tilbage af det danske rige når man trækker Grønland og Færøerne fra; det hedder bare Danmark.

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret