Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrev nr. 37 Klicheer
 

Klicheer

af Erik Hansen, marts 1989
af Erik Hansen, marts 1989

"... alt det der på en eller anden led betinger at det er en biograf det går godt for" (P1 10.3.89). Hvis man ikke kan undvære en kliché her, kunne man i det mindste have nøjedes med lissom. Den er kortere.

I musikafdelingen lytter man konsekvent musikken (P1 8.3.89). Alle andre steder lytter man til, men hører på. Selvfølgelig siger svenskerne, også i musikradioen, lyssna på, men det kan da ikke komme os ved.

I et indslag om de mange der begår selvmord ved at kaste sig foran tog, hed det konsekvent selvmordskandidat om selvmorderne (RA 3.2.89). Typisk eksempel på en tankeløs brug af en kliché. En selvmordskandidat er en der planlægger et selvmord, ikke en der begår eller har begået det.

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret


Disse artikler kunne måske også have interesse