Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrev nr. 19 Fortsat god aften
 

Fortsat god aften

af Erik Hansen, maj 1987
af Erik Hansen, maj 1987

Disse hilsener med fortsat er blevet kritiseret på flere medarbejdermøder i DR, og med god grund. Som en lytter skriver: "Ordet fortsat er meget ubetænksomt netop her. Det er i orden, hvis lytteren eller seeren er glad og i godt humør; men der vil også altid være nogle der netop i denne stund oplever sygdom og smerte, skuffelse og sorg, og så kan den sikkert velmente hilsen godt slå hårdt istedet for at opmuntre."

Egentlig tror jeg ikke at fortsat-hilsenen er specielt velment. Det hænger snarere sådan sammen at god aften er en entydig ankomsthilsen, og så virker det helt forkert at sige det når man slutter et program og tager afsked med sine lyttere og seere; men når man tilføjer fortsat, er det ikke en hilsen mere, og så er man ude over det problem. Og god søndag eller god weekend kan man næsten kun sige lige inden søndagen eller weekenden begynder, og derfor kan man ikke sige god søndag søndag eftermiddag eller god weekend lørdag aften.

Men der må være bedre løsninger end den med fortsat.

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret