Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrev nr. 11 Er det korrekt?
 

Er det korrekt?

af Erik Hansen, september 1986
af Erik Hansen, september 1986

Korrekt er en kliché der i disse år går hærgende over landet. Der er politikere som ikke mere kan sige ja, men kun det er korrekt; og som meget nødig siger rigtig mere: det er korrekt at jeg allerede i onsdags orienterede statsministeren. Dette korrekt får tilhøreren til at føle at han er til mundtlig eksamen og har fået anerkendt et svar – og det er måske det der er meningen.

Men der er ingen grund til at vi almindelige mennesker også går rundt og siger korrekt, når vi har både ja og rigtig endnu. Især ikke når det kan give flertydighed. Se her: "Er det korrekt at de store klubber forsøger at lokke drengespillere over til sig?" (TV-U 2.7.86). Betyder det "passer det at..." eller er det snarere "er det efter reglerne at..."?

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret