Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Sprogbrevet Sprogbrev nr. 1 Retskrivning, fortsat
 

Retskrivning, fortsat

af Erik Hansen, september 1985
af Erik Hansen, september 1985
BemærkBemærk
Dette er en ældre artikel som indeholder oplysninger der ikke længere er i overensstemmelse med gældende retskrivning!

Alle ordene er forkert stavet efter den nugældende Retskrivningsordbog! Det eneste rigtige er bolsje, Lille Bælt, nepotisk, anglo-amerikansk, margerit, trauma, høvlejern, maniereret, saksofon, håndskreven, sionisme, gabflab, far vel, stillleben, trævlet, kosinus, treværelses, kampere.

Så at sige alle de nystavninger den nye Retskrivningsordbog kommer til at indeholde, er af denne art. Fornuftige former som mange, måske de fleste, sikre og omhyggelige sprogbrugere har benyttet i årevis uden at vide at det var stavefejl, bliver optaget som korrekte.

Der er altså ikke tale om at man nu skal til at skrive ordene som de udtales; derimod er der nogle ord der nu gerne må skrives som de faktisk skrives.

Måske kunne man berolige de mest ophidsede fra sommerens pressedebat med at oplyse at den nye Retskrivningsordbog ikke vil gøre livet lettere for dem der staver dårligt. De der i forvejen staver godt, får det derimod en anelse lettere! De vil bare aldrig opdage det......

Sprogbrevet, der udkom månedligt i perioden september 1985 til august 1995, var Danmarks Radios blad indeholdende sproglige iagttagelser gjort blandt DR's forskellige programmer mv. Brevet blev skrevet af Erik Hansen og Jørn Lund og udgivet af DR's Personalekursus/DR's Uddannelsescenter/TV-Udviklingsafdelingen og DR-forlaget.

Læs hele nummeret