Profil

Hvordan definerer man den nye betydning af "profil"?
Hvordan definerer man den nye betydning af "profil"?

Svar:

Tak for dit spørgsmål. Det er rigtigt at du ikke kan finde den betydning i ODS, men den er med i Den Danske Ordbog. Her er den betydning af profil defineret som 'markant og bemærkelsesværdig person' og derudover er der givet et citat der lyder: "Erik Veje Rasmussen har markeret sig som en af de store profiler i dansk håndbold gennem tiderne" (citat fra DR-TV 1990).

Hvis du slår ordet op på sproget.dk og klikker dig videre til Nye ord i dansk, vil du kunne se at ordet i denne betydning først er registreret i 1968. Det er grunden til at betydningen ikke er med i ODS, som "kun" dækker frem til ca. 1950. Henrik Lorentzen

PS. Vilfort var vel også en profil, men ikke så stor som Michael Laudrup. Til gengæld var han jo med på EM-vinderholdet ...

Teksten stammer fra et udpluk af de mange mails Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs ordnet.dk-redaktion modtager, og som publiceres under rubrikken Sprogligt. Se det oprindelige spørgsmål på ordnet.dk.
Hvis du har sproglige spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte redaktionen, der forsøger at besvare henvendelser i det omfang tiden tillader det.