Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Spørgsmål og svar fra ordnet.dk Jer og jeres – stort el. lille begyndelsesbogstav?
 

Jer og jeres – stort el. lille begyndelsesbogstav?

Skal "jer" og "jeres" staves med stort eller lille begyndelsesbogstav?
Skal "jer" og "jeres" staves med stort eller lille begyndelsesbogstav?

Svar:

Ordene jer og jeres skal skrives med lille begyndelsesbogstav, og sådan har det været længe i dansk retskrivning, i hvert fald siden Dansk Sprognævns første retskrivningsordbog fra 1955. Når man kan komme i tvivl, er det selvfølgelig fordi det tilsvarende personlige stedord i subjektsform (nominativ) skal skrives med stort begyndelsesbogstav: I. Når man ved dette, kan man forfalde til at blive hyperkorrekt og tro at også akkusativformen jer og genitivformen jeres skal skrives med stort, men det er altså ikke i overensstemmelse med dansk retskrivning. Det kan endvidere spille ind at det personlige stedord De (i høflig eller formel tiltale til én eller flere) jo også skrives med stort i akkusativ: Dem, og genitiv: Deres. Kjeld Kristensen

Teksten stammer fra et udpluk af de mange mails Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs ordnet.dk-redaktion modtager, og som publiceres under rubrikken Sprogligt. Se det oprindelige spørgsmål på ordnet.dk.
Hvis du har sproglige spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte redaktionen, der forsøger at besvare henvendelser i det omfang tiden tillader det.