Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Spørgsmål og svar fra ordnet.dk Fit for fight
 

Fit for fight

Har vi lånt udtrykket "fit for fight" fra engelsk?
Har vi lånt udtrykket "fit for fight" fra engelsk?

Svar:

Jeg er helt enig med dig i at det ikke er noget etableret udtryk i engelsk. Helt umuligt at sige 'fit for fight' på engelsk er det dog ikke; man kan godt finde eksempler på det, men man skal lede lidt (se fx denne overskrift i Coventry Telegraph). Det er en mulighed som det engelske sprog stiller til rådighed, den er bare ikke almindelig brugt. Du har ret i at 'fit to fight' er en langt mere almindelig og naturlig måde at udtrykke det på.

Jeg synes ikke at forklaringen i Den Danske Ordbog er decideret forkert, men den er åbenlyst utilstrækkelig, for det er vigtigt at gøre opmærksom på at udtrykket er en pseudoanglicisme der er dannet uden for engelsk. Det har jeg nu ændret, og ændringen vil kunne ses på nettet ved næste opdatering. Tak for din interesse for ordbogen, og skriv endelig igen hvis du støder på andre tvivlsomme oplysninger. Lars Trap-Jensen

Teksten stammer fra et udpluk af de mange mails Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs ordnet.dk-redaktion modtager, og som publiceres under rubrikken Sprogligt. Se det oprindelige spørgsmål på ordnet.dk.
Hvis du har sproglige spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte redaktionen, der forsøger at besvare henvendelser i det omfang tiden tillader det.