Dufte til

Hvorfor accepterer Den Danske Ordbog udtrykket "dufte til"?
Hvorfor accepterer Den Danske Ordbog udtrykket "dufte til"?

Svar:

Den Danske Ordbog er en deskriptiv ordbog, dvs. at den registrerer de ord og udtryk som er almindeligt udbredte hos danske sprogbrugere. Ikke alt sprog der registreres, er "godt sprog", og du er garanteret ikke den eneste der tager afstand fra udtrykket dufte til.

Det er grunden til at vi har suppleret betydningsbeskrivelsen med oplysningen "denne brug regnes af nogle for ukorrekt". På den måde håber vi at sende et advarselssignal om at det ikke er neutral sprogbrug. Men vi mener ikke det er rigtigt at lade som om konstruktionen ikke findes, når vi kan se at den bruges af ganske mange.

Så princippet er: Vi beskriver sproget sådan som det bruges, men advarer når det ikke er neutral sprogbrug. Lars Trap-Jensen

Teksten stammer fra et udpluk af de mange mails Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs ordnet.dk-redaktion modtager, og som publiceres under rubrikken Sprogligt. Se det oprindelige spørgsmål på ordnet.dk.
Hvis du har sproglige spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte redaktionen, der forsøger at besvare henvendelser i det omfang tiden tillader det.