Du er her: Forside Råd og regler Artikler mv. Spørgsmål og svar fra ordnet.dk Bøsser i det gamle Grækenland
 

Bøsser i det gamle Grækenland

Var homoseksualitet socialt accepteret i antikken?
Var homoseksualitet socialt accepteret i antikken?

Svar:

Tak for din mail og uddybende kommentarer. "Påstanden" er netop hentet fra autentisk sprogbrug – som alle eksempler i ordbogen – og er ikke udtryk for andet end det skribenten selv har ment. Det står i modsætning til den redaktionelle tekst, som redaktionen tager ansvaret for, fx betydningsbeskrivelserne og de sproghistoriske oplysninger. Men redaktionen har selvfølgelig truffet et valg ved at bringe netop dette citat, og ved den løbende opdatering af ordbogen vil vi indsætte flere citater der tilsammen kan belyse et ord eller et udtryk fra flere vinkler. Det er vi faktisk allerede begyndt på, hvilket du kan se i nyere artikler som fx metroseksuel og podcaste. Man kan også se flere eksempler på ordet bøsse ved at klikke på det lille K ved siden af eksemplet bøsser og lesbiske (i artiklen bøsse); så kommer man over i KorpusDK med masser af eksempler på autentisk, uredigeret sprogbrug. Jeg håber svaret virker afklarende. Henrik Lorentzen

Teksten stammer fra et udpluk af de mange mails Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs ordnet.dk-redaktion modtager, og som publiceres under rubrikken Sprogligt. Se det oprindelige spørgsmål på ordnet.dk.
Hvis du har sproglige spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte redaktionen, der forsøger at besvare henvendelser i det omfang tiden tillader det.