Du er her: Forside Om emnerne

Om emnerne

Læs mere om emnerne på sproget.dk
Emnerne omfatter sproglige og grammatiske emnekategorier, fx ordklasser, bøjning, kommaregler og etymologi. Bemærk at emnesøgning ikke er mulig i ordbøgerne og KorpusDK.

Emnekategorier og emneord

emnekategorier og emneord

I emnesøgningen kan man sætte hak (flueben) ved en eller flere emnekategorier og lave en søgning på den eller dem. Emneord er tilknyttet de relevante sider på sproget.dk

Emneord

Siderne på sproget.dk er mærket op med et eller flere emneord. En side der handler om bøjningen af verber (udsagnsord) vil derfor være mærket op med både emneordet verbum (udsagnsord) og emneordet bøjning.

Emnekategorier

Emnekategorierne kan dække over flere emneord. På emnesøgningssiden skal man vælge kategorien verber under overkategorien bøjning for at finde sider om bøjning af verber.

Emneregistret

emneregister

Emneregistret viser alle de emneord som er i brug på sproget.dk. Her vil man kunne komme til samme side fra alle de emneord siden er mærket op med.

Hvis et emneord optræder på listen, er det fordi der findes en eller flere sider om emnet på sproget.dk. Tallet i parentes angiver hvor mange sider der har emneordet tilknyttet. Hvis et emneord ikke er på listen, kan det være fordi der ikke p.t. er indhold der handler om det pågældende emne på sproget.dk.

 

Sådan laver du en emnesøgning
  • Du kan sætte hak (flueben) i et eller flere emner og trykke på start søgning. Herved finder du alle de sider på sproget.dk der omhandler de(t) valgte emne(r).
  • Du kan også sætte hak (flueben) i et eller flere emner, taste et eller flere søgeord ind og derefter klikke på start søgning. Derved reducerer du søgningen til kun at vise de sider på sproget.dk der omhandler de(t) valgte emne(r), og som indeholder de(t) indtastede søgeord.
  • Ved at klikke på kan man folde de overordnede emnekategorier ud og se deres underemner.