Du er her: Forside Nyheder Vinderne af DR's sprogpris 2013 er kåret

Vinderne af DR's sprogpris 2013 er kåret

DR's sprogpris gik i år til radioværterne på P3-succesen 'Monte Carlo', Esben Bjerre og Peter Falktoft.

03/10 2013

DR's sprogpris gik i år til radioværterne på P3-succesen 'Monte Carlo', Esben Bjerre og Peter Falktoft.

Onsdag d. 2. oktober blev DR's sprogpris officielt overrakt til de to P3-værter, men nyheden om at de havde vundet prisen, fik de allerede ugen før under optagelserne til programmet. Ifølge priskomiteen fik de to radioværter prisen "for deres smittende fortælleglæde, præget af højt humør og stort overskud".

Monte Carlo er et radiosatireprogram der sender to timer dagligt, og på satirisk vis behandler aktuelle emner og personer. Programmet har været en kæmpe lyttersucces og har over 100.000 likes på Facebook.

I år uddelte DR desuden en særpris til radiovært på P2 Kristian Leth. Leth modtog prisen for sine fem programmer om wagneroperaen 'Ringen'. Som begrundelse for prisen fremhæver priskomiteen: "I et på en gang personligt og ligefremt sprog formår Leth at åbne det 15 timer lange værk, så alle, der har lyst, inviteres indenfor."

Komiteen bag DR's sprogpris var i år DR's mediedirektør, Gitte Rabøl, de to tidligere prismodtagere Karen Secher og Adrian Hughes, DR's radiochef, Tor Arnbjørn, kanalchef for DR K, Flemming Hedegaard, DR's sprogredaktør, Martin Kristiansen og formand for Dansk Sprognævn, Jørn Lund.