Du er her: Forside Nyheder Udbredelsen af engelsk i virksomheder eksploderer

Udbredelsen af engelsk i virksomheder eksploderer

Over halvdelen af Dansk Industris medlemmer benytter engelsk som koncernsprog.

05/11 2013

Over halvdelen af Dansk Industris medlemmer benytter engelsk som koncernsprog.

I artiklen "Internationalisering får engelsk til at buldre frem i danske virksomheder" i Berlingske i dag, tirsdag d. 5. november 2013, refereres der til en endnu ikke offentliggjort undersøgelse foretaget af Dansk Industri.

Undersøgelsen omfatter ca. 1.100 af organisationens medlemmer, og resultatet viser at hele 56 % af virksomhederne har et fremmedsprog som koncernsprog. Og i 94 % af tilfældene er dette fremmedsprog engelsk.

Dansk Industri foretog en lignende, om end ikke lige så omfattende, undersøgelse tilbage i 2008. Her havde omkring hver fjerde virksomhed engelsk som koncernsprog. Det tyder altså på at udbredelsen af engelsk i danske virksomheder er stærkt stigende.

Charlotte Rønhof, der er underdirektør i Dansk Industri, ser det som en positiv udvikling og et tegn på at virksomhederne bliver mere globalt orienterede. Direktør i Dansk Sprognævn, Sabine Kirchmeier-Andersen, ser derimod både fordele og ulemper ved udviklingen. Hun påpeger at gode engelskkundskaber er en klar nødvendighed, men at der også er risici forbundet med kun at arbejde på engelsk. Samtidig finder hun det bekymrende at danskernes kendskab til fremmedsprog hele tiden bliver ringere, bl.a. fordi tysk, fransk og de skandinaviske sprog synes at negligeres til fordel for engelsk.