Du er her: Forside Nyheder Tosprogede taber terræn i skolen

Tosprogede taber terræn i skolen

Færre unge med etnisk minoritetsbaggrund gennemfører eller kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Det skriver politiken.dk.

27/03 2012

Færre unge med etnisk minoritetsbaggrund gennemfører eller kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Det skriver politiken.dk.

På trods af handlingsplaner, ekspertænketank og øremærkede midler går det den forkerte vej for Københavns Kommune i forsøget på at ruste tosprogede folkeskoleelever til ungdomsuddannelserne.

Andelen af unge med etnisk minoritetsbaggrund, der har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse er faldet med 3,6 procent til godt 80 ud af 100 børn. Det viser nye tal fra Københavns Kommune. Samtidig er gabet mellem et- og tosprogede elevers karaktergennemsnit ikke blevet mindre fra 2010 til 2011.

Udviklingen kommer bag på professor i pædagogik ved Aarhus Universitet Niels Egelund, især fordi København er en af de kommuner der har satset mest på tosprogede folkeskoleelever de seneste år.

Agi Csonka, formanden for den eksperttænketank der i 2010 fremlagde en række anbefalinger til forbedring af folkeskolen, kalder statistikken trist. Hun mener det skyldes at Københavns Kommune ikke følger tilstrækkeligt op på om de midler de bevilger skolerne, bidrager til at opnå ønskværdige og tilstrækkelige resultater.

Integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R) lover at gå sin indsats efter i sømmene, men hæfter sig ved at det, hvis man måler over en længere periode, trods alt går den rigtige vej.