Du er her: Forside Nyheder Tilskud til "læselystprojekter"

Tilskud til "læselystprojekter"

Tre forskellige læselystprojekter har modtaget støtte fra regeringens kampagne "læselyst".

19/05 2009

Tre forskellige læselystprojekter har modtaget støtte fra regeringens kampagne "læselyst".

Kampagnen "Læselyst" er en del af et læselystprogram som Kulturministeriet, Undervisningsministeriet og Velfærdsministeriet samarbejder om i 2008-2010. De har netop uddelt tilskud til tre forskellige projekter der alle har med børn og unge at gøre:

  1. Projektet "Ordskælv" har modtaget 100.000 kr. Ordskælv giver unge med forskellige kulturelle baggrunde mulighed for at eksperimentere med litterære og kreative udtryk. I projektet producerer 22 unge fra Nørrebro i alderen 15-17 år en bog med historier og oplevelser fra deres hverdag på Nørrebro.
  2. Projektet "Skyd en bog" har modtaget 455.000 kr. Projektet er rettet mod skolebørn fra 5.-10. klasse og skal forsøge at stimulere og motivere læselysten gennem brugen af elevernes mobiltelefoner. Eleverne skal med deres mobiltelefon filmatisere og optage anmeldelser af udvalgte bøger. På den måde får de en ny tilgang til læreprocessen og efterbehandlingen af læste bøger. Projektet skal munde ud i en hjemmeside med inspiration, film, undervisningsmaterialer samt elevernes egne film. Det hele afsluttes med en stor event der vil præsentere og præmiere elevernes bedste produktioner.
  3. Projektet "Gi en historie" har modtaget 303.000 kr. Projektet består af en landsdækkende konkurrence i mundtlig historiefortælling for 5.-klasses-elever og sætter fokus på at udvikle børns evne til at udtrykke sig frit og klart.