Du er her: Forside Nyheder Teksterprisen 2016 — Danmarks bedste undertekster

Teksterprisen 2016 — Danmarks bedste undertekster

Teksterprisen uddeles den 6. oktober 2016 til en person der i særlig grad har udmærket sig indenfor undertekstning i årets løb.

12/09 2016

Teksterprisen uddeles den 6. oktober 2016 til en person der i særlig grad har udmærket sig indenfor undertekstning i årets løb.

Undertekstning på fjernsyn er en svær disciplin. Ofte er de bedste undertekster dem man ikke lægger mærke til når man fx ser en udenlandsk film eller TV-serie. Teksterprisen kan både tildeles personer der har været med til at udbrede kendskabet til tekstning, eller til dem der i særlig grad behersker undertekstningen med sproglig snilde og kreativitet.

De nominerede til Teksterprisen 2016 er:

  • Bibi Huryn: ”Fordi hun er en af de få i branchen, der mestrer polsk og russisk, og derfor i modsætning til andre er mutters alene om opgaver på de to sprog”.
  • Christina Witting Estrup: ”Fordi hun har et stort og varieret ordforråd, som hun forstår at udnytte til fulde, og fordi alt er researchet til mindste detalje”.
  • Hanne Friis: ”Både fordi hun er en virkelig dygtig tekster, og fordi hun altid har fuldstændig styr på at fordele opgaverne til alle Sublines tekstere”.
  • Helle Schou Kristiansen: ”Fordi hun hver gang formår at ramme tonen og tidsånden, og fordi hun er en virtuos, når det gælder ordspil, vitser og andre sproglige finurligheder”.
  • Henrik Thøgersen: ”Fordi han konsekvent laver godt håndværk og leger med sproget på uovertruffen vis. Skal det være fjollet, er der ingen skæverter, og skal det være seriøst og historisk, rammer han tonen hver gang”.
  • Prisoverrækkelsen finder sted torsdag den 6. oktober kl. 17.00 i Dansk Journalistforbunds lokaler, Gammel Strand 46.
  • Læs mere om prisoverrækkelsen på Dansk Journalistforbunds hjemmeside.