Du er her: Forside Nyheder Svensk-Dansk Ordbog er udkommet gratis på nettet

Svensk-Dansk Ordbog er udkommet gratis på nettet

I dag lancerer Det Danske Sprog- og Litteraturselskab en udvidet og gratis onlineversion af Svensk-Dansk Ordbog.

06/06 2018

I dag lancerer Det Danske Sprog- og Litteraturselskab en udvidet og gratis onlineversion af Svensk-Dansk Ordbog.

Dansk og svensk er nabosprog, men indimellem kan det knibe med den sproglige forståelse mellem de to lande. Nogle gange lyder svensk nemt, men er det ikke. Fx betyder det svenske ord killing ikke en kats unge, men en geds.

Med en gratis svensk-dansk ordbog på nettet håber Det Danske Sprog- og Litteraturselskab at bidrage til en nemmere kommunikation mellem danskere og svenskere.

Svensk-Dansk Ordbog indeholder 57.000 opslagsord — 8.000 mere end den trykte udgave af ordbogen, der udkom i 2010. Ordbogen dækker det almindelige svenske ordforråd, de mest udbredte fagudtryk og dagligsproget. Ordbogen bringer bøjning, lydskrift, betydning og brug, eksempler og faste udtryk for ordene.

Målgruppen for onlineversionen er bred. Ordbogen er primært beregnet for danske brugere der har behov for at vide hvad svenske ord og udtryk betyder, og hvordan de bruges. Men med ordbogens fritekstsøgning kan man også søge på danske ord og se hvilke svenske ordforklaringer de optræder i. På den måde kan man ofte finde ud af hvad danske ord hedder på svensk.