Du er her: Forside Nyheder "Russisk skal befries for angelsaksisk bras"

"Russisk skal befries for angelsaksisk bras"

Nyt lovforslag fra ultranationalister i Rusland skal begrænse afsmitningen af udenlandske ord på det russiske sprog.

23/06 2014

Nyt lovforslag fra ultranationalister i Rusland skal begrænse afsmitningen af udenlandske ord på det russiske sprog.

Lovforslaget er fremsat af LDPR, et ultranationalistisk parti der ledes af Vladimier Sjirinovskij. Hvis forslaget vedtages, vil almindelige borgere kunne blive idømt bøder på op til 2.500 rubler (ca. 400 kr.) for at bruge udenlandske ord for noget der også findes på russisk. Ligeledes kan offentligt ansatte og virksomheder idømmes bøder på hhv. 5.000 og 50.000 rubler.

I forbindelse med fremsættelsen af lovforslaget sagde Sjirinovskij at det russiske sprog bliver pint af både amerikanismer og anglicismer, og han mener at der på enhver journalists bord bør ligge en liste over 100 forbudte ord. Lovforslaget er det seneste af en større bølge af forslag fra russiske nationalister der skal mindske indflydelsen fra udlandet.

  • Du kan læse hele artiklen "Russisk skal befries for angelsaksisk bras" (oversat fra engelsk af Mette Skodborg) i Politiken fra den 21.6.2014.
  • Den engelske originalartikel, "Russian MPs want to bring in fines for using foreign words" (af Ben Hoyle), kan læses på The Times' hjemmeside (kræver log-in at få adgang til hele artiklen).

Disse artikler kunne måske også have interesse