Du er her: Forside Nyheder Skal punktum være komma?

Skal punktum være komma?

Dansk Sprognævn overvejer at ændre praksis for tegnsætning i tal

01/04 2015

Dansk Sprognævn overvejer at ændre praksis for tegnsætning i tal

Når man angiver tusinder i tal på engelsk, sætter man komma hvor vi på dansk sætter punktum. I et forsøg på at strømline reglerne med resten af verden overvejer Dansk Sprognævn at gøre det valgfrit at sætte punktum eller komma når man angiver tusinder i tal. Det udtaler Dansk Sprognævns direktør, Sabine Kirchmeier-Andersen, i dagens udgave af Politiken. Valgfriheden afspejler den generelle mangfoldighed i dansk tegnsætning, hvor man også kan vælge om man vil sætte startkomma, altså komma foran ledsætninger.

Mens formanden for Dansk Sprognævn, Jørn Lund, ikke vil udtale sig om planerne før de har været oppe i Sprognævnets bestyrelse, stiller finansminister Bjarne Corydon sig yderst positiv overfor forslaget, bl.a. fordi han ofte oplever problemer med det danske komma i sit internationale arbejde:

"Det glæder mig, at Dansk Sprognævn tager problemstillingen op. Det kan måske synes ligegyldigt, men særligt i det internationale arbejde har jeg som minister flere gange oplevet, at der er opstået misforståelser omkring væksttal og bnp-opgørelser, fordi den danske brug af komma forvirrer mine udenlandske kolleger".