Du er her: Forside Nyheder Per Vers får Modersmål-Prisen 2014

Per Vers får Modersmål-Prisen 2014

Modersmål-Prisen uddeles hvert år af Modersmål-Selskabet. Og i år går prisen til den danske rapkunstner Per Vers.

10/06 2014

Modersmål-Prisen uddeles hvert år af Modersmål-Selskabet. Og i år går prisen til den danske rapkunstner Per Vers.

Per Uldal, bedre kendt under kunstnernavnet Per Vers, er født i 1976 i Sønderjylland. Han er rapper, forfatter, performer og foredragsholder. I 2000 og 2001 vandt han MC's fight night, en konkurrence i freestyle-rap, og i 2005 udgav han sit første soloalbum, Vers 1.0. I øjeblikket arbejder han på albummet Rødder, hvor 10 rappere tolker 10 gamle danske digte. I den forbindelse afholder de medvirkende på albummet en koncert i Musikhuset i Aalborg. Man kan læse mere om arrangementet og købe billet på Musikhusets hjemmeside

Som begrundelse for at tildele årets Modersmål-Pris til Per Vers skriver Modersmål-Selskabet følgende på deres hjemmeside:

"Per Vers viser os, at det danske sprog kan alt, for han kan alt med det danske sprog. Per Vers styrker sproget. Han udvikler sproget. Vi låner alle sammen ord og udtryk fra andre sprog og kulturer. Per Vers har lånt en hel genre og fordansket den. Han spreder sprogglæde ved at lege med det danske sprog. Han giver det danske sprog højstatus i en ungdomskultur. Sprogglæden smitter. Derfor får Per Vers Modersmål-Prisen 2014."

  • Prisoverrækkelsen finder sted d. 10. september 2014 kl. 17 på Gladsaxe Gymnasium. Alle er velkomne, og arrangementet er gratis, men kræver tilmelding da der er et begrænset antal pladser. Tilmelding sker til Modersmål-Selskabets sekretær pr. mail til sek@modersmaalselskabet.dk.
  • Man kan også opleve Per Vers i Skibelund Krat d. 21. juni fra 14.00-16.00. Læs mereModersmål-Selskabets hjemmeside.
  • Læs mere om Per Vers og se hele hans diskografi på hjemmesiden per.tv.