Du er her: Forside Nyheder Ordbog over det norrøne prosasprog, fra trykt udgave til netversion

Ordbog over det norrøne prosasprog, fra trykt udgave til netversion

LEDA, Foreningen af leksikografer i Danmark, inviterer til foredrag om digitaliseringen af Ordbog over det norrøne prosasprog.

27/01 2014

LEDA, Foreningen af leksikografer i Danmark, inviterer til foredrag om digitaliseringen af Ordbog over det norrøne prosasprog.

Ordbog over norrøne prosasprog (ONP) er et ordbogsprojekt under Nordisk Forskningsinstitut ved Københavns Universitet. ONP registrerer ordforrådet i de oldnordiske prosatekster som er overleveret i norske og islandske håndskrifter fra ca. 1150 til slutningen af middelalderen.

Den oprindelige plan om en trykt ordbog i 13 bind blev opgivet i 2004, og det blev besluttet at ændre formatet til en digital publikation, frit tilgængelig på nettet.

På mødet præsenteres et overblik over projektet, og der gives en status. Endvidere demonstreres det hvilke muligheder den digitale form giver i forhold til præsentation og det videre arbejde med det leksikografiske materiale.

Efter foredraget vil det være muligt at besøge ONP's værksted og se nærmere på ordbogens database og øvrige resurser.

  • Tid og sted: Mødet afholdes d. 5. februar 2014 fra 15.00 til 17.00 på Købehavns Universitet Amager, KUA1, bygning 27, 2. sal, lok. 27.2.23 (ring på ved ankomst)
  • Læs mere om arrangementet på LEDAs hjemmeside.

Disse artikler kunne måske også have interesse