Du er her: Forside Nyheder Nyt onlinespil om talesprog

Nyt onlinespil om talesprog

Et nyt spil på nettet skal styrke elevers viden og bevidsthed om talesproget.

13/05 2014

Et nyt spil på nettet skal styrke elevers viden og bevidsthed om talesproget.

Forskere fra DGCSS (Sprogforandringscentret ved Københavns Universitet) ønsker at sætte fokus på talesproget og at gøre op med holdningen om at det skulle have en lavere status end skriftsproget. Det skriver Politiken i artiklen "Talesprog er vigtigere end skrift” i dag, tirsdag d. 13. maj 2014.

Danskundervisningen beskæftiger sig som udgangspunkt meget mindre med talesprog end med skriftsprog, men talesproget har eksisteret meget længere end skriftsproget og er det sprog vi bruger mest, og som vi først lærer. Det nye onlinespil SNAK skal være med til at øge fokus på talesprogets betydning.

SNAK er udviklet af Serious Games Interactive i samarbejde med forskere fra DGCSS, og Ministeriet for Børn og Undervisning har støttet projektet med 650.000 kr.

SNAK henvender sig til elever i gymnasiet og folkeskolens ældste klasser. Nutidens danske talesprog kan undersøges i syv små spil, og formålet er at få eleverne til at tænke over hvad talesprog er, og hvordan det benyttes i dagligdagen. Hvert spil har sit eget tema: sprogholdninger, samtalemekanismer, bandeord, sjusk, høflighed, sammentrækninger og sociale medier.