Du er her: Forside Nyheder Nyt fra Sprognævnet 2016/1

Nyt fra Sprognævnet 2016/1

Så er årets første nummer af Nyt fra Sprognævnet udkommet.

31/03 2016

Så er årets første nummer af Nyt fra Sprognævnet udkommet.

Selvom retstavningen ligger relativt langt fra udtalen i dansk, findes der alligevel skrivemåder der viser noget om udtalen. Et eksempel på dette er d’et i mand og hund. De stumme d’er afspejler ikke en udtale med d, men kan give et signal ordenes udtale. Eva Skafte Jensen har kigget nærmere på stumme bogstaver, skrivemåder og udtale i nummerets første artikel Den der skriver d i mand.

I 2015 kårede Sproglaboratoriet i samarbejde med Dansk Sprognævn flygtningestrømme til årets ord. Sabine Kirchmeier kigger i artiklen Flygtning eller migrant – vær opmærksom på dit ordvalg på forskellen mellem migrant og flygtning – og hvilke ord vores skandinaviske nabolande bruger.

Endelig kan man læse den sidste artikel i serien om ”sprogteknologi i din hverdag”. Philip Diderichsen, Peter Juel Henrichsen, Sabine Kirchmeier og Bolette Sandford Pedersen er forfattere til denne sidste artikel: Hverdagens sprogteknologi nu og i fremtiden.

  • Nyt fra Sprognævnet udkommer fire gange årligt, og tidsskriftet giver et indblik i Dansk Sprognævns projekter, overvejelser og opgaver. Læs mere på Dansk Sprognævns hjemmeside.