Du er her: Forside Nyheder Nyt fra Sprognævnet 2014/4: Retskrivning med retskrivning på

Nyt fra Sprognævnet 2014/4: Retskrivning med retskrivning på

Så er årets sidste Nyt fra Sprognævnet udkommet.

16/12 2014

Så er årets sidste Nyt fra Sprognævnet udkommet.

Hvornår begyndte man at skrive gletsjer i stedet for gletscher, kan man stadig skrive remulade nu hvor majonæse er afskaffet, og kan det virkelig passe at stavemåder som the og cacao aldrig har været korrekte? Sådanne spørgsmål kan man nu let og hurtigt få besvaret på hjemmesiden Retskrivningsordbøger gennem historien. Her kan man søge i alle de ordbøger som Dansk Sprognævn har udgivet, dvs. de fem retskrivningsordbøger der er udkommet fra 1955 til 2012. I artiklen Retskrivningsordbøger gennem historien beskriver Philip Diderichsen, Anna Sofie Hartling, Anne Kjærgaard og Anna Kristiansen hvordan siden er opbygget, hvordan man kan søge på den, og hvad man kan finde.

I nummerets anden artikel skriver Margrethe Heidemann Andersen om udtrykket skyld med skyld på. Det er dannet af satiregruppen Det Brune Punktum i 1998 og forekommer nu i et utal af variationer.

Endelig kan man få svar på om folkemødet skal skrives med stort eller lille begyndelsesbogstav, og om man bedst oversætter det engelske smart med ’smart’ eller ’intelligent’.

Nyt fra Sprognævnet udkommer fire gange årligt, og tidsskriftet giver et indblik i Dansk Sprognævns projekter, overvejelser og opgaver. Læs mere om tidsskriftet på Dansk Sprognævns hjemmeside.