Du er her: Forside Nyheder Nyt fra Nyt fra Sprognævnet

Nyt fra Nyt fra Sprognævnet

Årets første Nyt fra Sprognævnet er udkommet.

18/03 2015

Årets første Nyt fra Sprognævnet er udkommet.

Når man bestiller et nyt sundhedskort på borger.dk, skal man bekræfte bestillingen med sin digitale signatur. Men er en signatur egentlig det samme som en underskrift? Og betyder signere og underskrive helt det samme? Det svarer Eva Skafte Jensen på i den første artikel i dette nummer af Nyt fra Sprognævnet.

Sprogteknologien vinder i disse år for alvor indpas som daglige værktøjer i både den offentlige og den private sektor, og det kan tænkes at der er særlige retskrivningsmæssige problemstillinger knyttet til dem. I løbet af 2015 bringer Nyt fra Sprognævnet derfor en serie artikler om udvalgte sprogteknologiske værktøjer. Den første artikel handler om stavekontroller og er skrevet af Philip Diderichsen.

I artiklen Er du blevet dibset for nylig? undrer Jørgen Nørby Jensen sig over ord og udtryk som dibse og melde dibs på. De forekommer især blandt yngre sprogbrugere, men hvad betyder de egentlig, og hvor kommer de fra?

I nummeret kan man også læse om det nyoprettede Dansk Tegnsprogsråd. Rådet sekretariatsbetjenes af Dansk Sprognævn og har bl.a. til opgave at give råd og oplysninger om dansk tegnsprog.

Endelig kan man få svar på om det altid er forkert at skrive som der, og om man skal skrive lapidarium eller lapidarie.