Du er her: Forside Nyheder NyS 56 om multimodalitet er udkommet

NyS 56 om multimodalitet er udkommet

Tidsskriftet NyS handler i dette nummer bl.a. om hvordan kroppen og fysiske genstande påvirker kommunikationen.

07/08 2019

Tidsskriftet NyS handler i dette nummer bl.a. om hvordan kroppen og fysiske genstande påvirker kommunikationen.

Hvilken rolle spiller kroppen og fysiske genstande i de måder vi kommunikerer med hinanden på i samtaler? Og hvordan indvirker billeder og layout på den skriftlige formidling i bøger? Sådanne spørgsmål undersøger NyS’ seneste temanummer om multimodalitet.

Multimodalitet er en term der er blevet stadig mere udbredt i løbet af det sidste årti, og det er i dag et af tidens mest benyttede begreber inden for forskning i sprog, interaktion og medier.

Når vi interagerer med hinanden, forløber det via en samlet kommunikativ helhed hvor sproget aldrig står alene, men altid suppleres og understøttes af mange andre modaliteter.

Disse indsigter er ikke nye i sig selv, men de er i de senere år blevet understøttet og udbygget igennem mere detaljerede studier, der bl.a. inddrager videooptagelser der har øget vores opmærksomhed på betydningen af fx gestik, mimik, blikretning osv. i interaktionen. Hertil kommer at brugen af eksterne hjælpemidler, såsom computere og mobiltelefoner, og sammenhængen mellem fx skrift og andre former for grafiske udtryksmidler også spiller en vigtig rolle i kommunikationen.