Du er her: Forside Nyheder Ny test fra Gang i sproget

Ny test fra Gang i sproget

Som afslutning på kampagnen Gang i sproget kan danskerne nu teste deres sprogholdninger på www.gangisproget.dk.

31/05 2012

Som afslutning på kampagnen Gang i sproget kan danskerne nu teste deres sprogholdninger på www.gangisproget.dk.

Ligge eller lægge, hans eller sin og en række andre emner holder til daglig liv i sprogdebatten i Danmark. Prøv quizzen "Test dine sprogholdninger" på www.gangisproget.dk – og få et par ord med på vejen om sproglig tolerance, sprogets udvikling og sprogglæde. 

Vi elsker at diskutere sprog i Danmark. Og vi har alle sammen ord og udtryk som vi enten elsker eller hader. Nogle mener at det danske sprog er i forfald, mens andre mener at det lever i bedste velgående. Når vi diskuterer sprog over middagsbordet eller med kollegerne, går bølgerne højt, og nogle emner bliver vi tilsyneladende aldrig trætte af.

Gang i sproget sender derfor endnu en gang en quiz på banen for at give danskerne stof til eftertanke og mulighed for at grine lidt af sig selv og glæde sig over sproget.

Kampagnen har igennem de seneste 3 år søgt at skabe accept af og respekt for forskellige former for sproglig variation, fx dialekt, kunstnerisk sprog, fremmedsprog, ungdomssprog, fagsprog, det talte sprog, det skrevne sprog, tegnsprog osv., og samtidig har det været et mål at illustrere forskellige former for sprogbrug og udvikle danskernes sproglige fantasi og situationsfornemmelse på en underholdende måde.

Kampagnen er sat i gang af Kulturministeriet og organiseres af Dansk Sprognævn i samarbejde med DR, Dansklærerforeningen, Teatermuseet og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.