Du er her: Forside Nyheder Ny direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Ny direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Den 1. august 2015 tiltræder Karen Skovgaard-Petersen som ny direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL).

Den 1. august 2015 tiltræder Karen Skovgaard-Petersen som ny direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL).

Karen Skovgaard-Petersen
Karen Skovgaard-Petersen

Karen Skovgaard-Petersen blev 1992 ph.d. i latin fra Københavns Universitet og 1999 dr.philos. ved Universitetet i Bergen. Hun har siden 2001 været seniorforsker i bog- og lærdomshistorie ved Det Kongelige Bibliotek. Karen Skovgaard-Petersen var 2009-2014 leder af den danske del af Ludvig Holbergs Skrifter ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og modtog 2014 Holberg-Medaljen for sin store indsats for et af dansk litteraturs vægtigste forfatterskaber. Hun var 2005-2010 medlem af Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation.

Karen Skovgaard-Petersen afløser Lasse Horne Kjældgaard, som pr. 1. februar 2015 tiltrådte som professor i dansk litteratur ved Roskilde Universitet.

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab udgiver og dokumenterer dansk sprog og litteratur fra de ældste tider til i dag – i bogform og på nettet. Selskabet beskæftiger ca. 30 videnskabelige medarbejdere og en væsentligt større kreds af medlemmer, som fører tilsyn med udgivelserne og udgør selskabets øverste myndighed. Selskabet blev stiftet i 1911 og modtager støtte fra Kulturministeriet, Carlsbergfondet og en række andre fonde.

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab står sammen med Dansk Sprognævn bag sproget.dk.

Har du lyst til at vide mere om DSL? Se DSL's hjemmeside.